KARCZMA NA WZGÓRZU

Godziny otwarcia:
Niedziela - Czwartek  11.00 - 19.00
Piątek - Sobota  11.00 - 21.00

"Karczma na Wzgórzu"

ul. Poprzeczna 22

43-190 Mikołów

Zapraszamy

Koryta

NA IMPREZY POLECAMY ZAMÓWIĆ NASZE KORYTKA I PATERY

Z MIN. 6 – CIO DNIOWYM WYPRZEDZENIEM

 

PATERA WEGETARIAŃSKA 

(ok. 6 osób)

240,00

   

6 szt. PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM I WARZYWAMI

6 szt. SER CAMEMBERT PANIEROWANY Z ŻURAWINĄ

6 szt. PIEROGÓW ZE SZPINAKIEM

6 szt. PIEROGÓW Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

6 szt. PIEROGÓW RUSKICH POLANYCH MASEŁKIEM

3 por. SURÓWKA Z KAPUSTY

 

 
   
   

PATERA MISZ MASZ

(ok. 12 osób)

700,00

   

6 szt. PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM I WARZYWAMI

4 szt. SER CAMEMBERT PANIEROWANY Z ŻURAWINĄ

8 szt. KIESZONEK FRANCUSKICH Z FILETEM Z KURCZAKA I KAPUSTĄ

8 KOTLETÓW „ZAGŁOBA”

6 UDEK Z KACZKI Z ŻURAWINĄ

6 ROLADEK Z KURCZAKA FASZEROWANYCH BROKUŁEM I SEREM W BOCZKU

60 szt. KLUSEK W SOSIE MIĘSNYM

6 por. SURÓWKI Z KAPUSTY

6 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

 
   
   

KORYTO NIESPODZIANKA

(ok. 8 osób)

467,00

   

DO WYBORU 4 RODZAJE PO 4 SZTUKI:

Szaszłyk drobiowy

Kieszonka drobiowa

Kotlet zagłoba,

Sakiewki z ciasta francuskiego z polędwiczką wieprzową i kapustą

Kotlet cordon blue

Kotlet anastazja

Udko kacze z żurawiną

 

DO WYBORU 3 RODZAJE (800g):

Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta niebieska gotowana

Ziemniaki smażone z cebulką i boczkiem

Księżyce ziemniaczane

Kluski z sosem (80 szt)

 

 
   
   

KORYTO RODZINNE

(ok. 6 osób)

360,00

   

6 por. FILETA Z KURCZAKA Z RYŻEM I WARZYWAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

6 szt. DEVOLAILLE Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM I SEREM MOZARELLA

6 szt. ROLADY WIEPRZOWEJ

6 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

60 szt. KLUSEK BIAŁYCH W SOSIE MIĘSNYM

3 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

3 por. SURÓWKI Z BIAŁEJ KAPUSTY

 
   
   

KORYTO FAMILIJNE

(ok. 12 osób)

700,00

   

6 por. FILETA Z KURCZAKA Z RYŻEM I WARZYWAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

6 szt. SCHABOWYCH NIESPODZIANEK (FARSZ Z KAPUSTY I PIECZAREK)

12 szt. DEVOLAILLE Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM I SEREM MOZARELLA

12 szt. ROLADY WIEPRZOWEJ

12 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

120 szt. KLUSEK BIAŁYCH W SOSIE MIĘSNYM

6 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

6 por. SURÓWKI Z BIAŁEJ KAPUSTY

 
   
   

KORYTO WIEJSKIE GOSPODARZA

(ok. 10 osób)

530,00

   

3 szt. GOLONKA GOTOWANA  (ok.1,60 kg)

3 szt. GOLONKA FIRMOWA  (ok. 1,60 kg)

4 por. ŻEBEREK W KAPUŚCIE  (0,80 kg)

10 por. KARCZKU PIECZONEGO  (1,00 kg)

10 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ LUB

10 por. ZIEMNIAKÓW SMAŻONYCH Z CEBULKĄ I BOCZKIEM LUB

10 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

 
   
   

KORYTO WIEJSKIE GOSPODYNI

(ok. 10 osób)

530,00

   

3 szt. GOLONKA GOTOWANA  (ok.1,60 kg)

3 szt. GOLONKA FIRMOWA  (ok.1,60 kg)

4 por. ŻEBEREK W KAPUŚCIE  (0,80 kg)

10 por. SCHABU PO SZTYGARSKU  (1,00 kg)

10 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ LUB

10 por. ZIEMNIAKÓW SMAŻONYCH Z CEBULKĄ I BOCZKIEM LUB

10 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

 
   
   

KORYTKO IMIENINOWE

(ok.12 osób)

700,00

   

8 szt. SAKIEWKI FRANCUSKIEJ Z POLĘDWICZKĄ

12 por. SCHABU ZAPIEKANEGO Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

8 szt. DO WYBORU /KOTLET FASZEROWANY - ZAGŁOBA,

CORDON BLUE, ANASTAZJA /

4 por. FILECIKÓW PANIEROWANYCH

4 por. DUFINEK

12 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

10 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ

10 por. SURÓWKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMIDOREM I OGÓRKIEM

SOS CZOSNKOWY

 
   
   

KORYTKO „SZEFA„

(ok. 12 osób)

700,00

   

3 szt. GOLONKA GOTOWANA / 1,60 kg/

3 szt. GOLONKA FIRMOWA / 1,60 kg/

12 por. SCHABU PO SZTYGARSKU

12 por. FILETU ZAPIEKANEGO Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

4 por. FILECIKÓW PANIEROWANYCH Z KURCZAKA

6 por. DUFINEK

6 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

6 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ

6 por. SURÓWKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMIDOREM I OGÓRKIEM

SOS CZOSNKOWY

 
   
   

PATERA FIRMOWA

(ok. 12 osób)

700,00

   

12 por. SCHABU ZAPIEKANEGO Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

6 szt. KIESZONEK Z BROKUŁAMI I SEREM MOZARELLA

6 szt. WARKOCZY Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z BOCZKIEM

6 szt. ROLADY DROBIOWEJ

6 szt. ROLADY WIEPRZOWEJ

4 por. FILECIKÓW PANIEROWANYCH

10 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

10 por. SURÓWKI Z BIAŁEJ KAPUSTY

6 por. KLUSEK ŚLĄSKICH Z SOSEM

6 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

SOS CZOSNKOWY

 
   
   

KORYTKO URODZINOWE

(ok.12 osób)

700,00

   

8 szt. SAKIEWKI FRANCUSKIEJ Z POLĘDWICZKĄ

8 szt. SZASZŁYKA DROBIOWEGO LUB 8SZT. UDKA Z KURCZAKA

8 szt. DO WYBORU /KOTLET FASZEROWANY - ZAGŁOBA,

CORDON BLUE, ANASTAZJA /

4 por. FILECIKÓW PANIEROWANYCH

4 por. DUFINEK

12 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

10 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ

10 por. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMIDOREM I OGÓRKIEM

SOS CZOSNKOWY

 
   
   

PATERA MIKOŁOWSKA

(ok. 12 osób)

700,00

   

12 por. SCHABU PO SZTYGARSKU

12 szt. ROLADY WOŁOWEJ

12 szt. DE VOLAILLA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM I SEREM

12 szt. POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ W SOSIE GRZYBOWYM

6 por. KLUSEK ŚLĄSKICH Z SOSEM

6 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

6 por. SURÓWKI Z BIAŁEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ

 

   
   

KORYTO BIESIADNE

(ok. 15 osób)

860,00

   

4 szt. GOLONKA GOTOWANA  (ok. 2,00)

4 szt. GOLONKA FIRMOWA (ok. 2,00)

10 por. SCHABU PO SZTYGARSKU  (ok. 0,60)

15 szt. DE VOLAILLE Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM I SEREM

15 szt. SZASZŁYKÓW DROBIOWYCH

5 szt. KOTLETA CORDON BLUE

8 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

15 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

10 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ

10 por. SURÓWKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMIDOREM I OGÓRKIEM

 
   
   

PATERA OBIADOWA

(ok. 6 osób)

363,00

   

6 szt. UDKA Z KACZKI

6 SZT. ROLADY WOŁOWEJ

6 szt. KIESZONKI DROBIOWEJ Z BROKUŁEM I SEREM

48 szt. KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM

3 por. KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

3 por. KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

3 por. SURÓWKI BIAŁO - NIEBIESKIEJ

 

KAŻDA DODATKOWA OSOBA + 54,00

1 szt. UDKA Z KACZKI

1 SZT. ROLADY WOŁOWEJ

1 szt. KIESZONKI DROBIOWEJ Z BROKUŁEM I SEREM

8 szt. KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM

100g KSIĘŻYCÓW ZIEMNIACZANYCH

100g KAPUSTY NIEBIESKIEJ GOTOWANEJ

100g SURÓWKI BIAŁO - NIEBIESKIEJ

 
   
   

1/2 KORYTKO URODZINOWE

(ok. 6 osób)

360,00

   

4 szt. SAKIEWKI FRANCUSKIEJ Z POLĘDWICZKĄ

4 szt. SZASZŁYKA DROBIOWEGO LUB 4 UDKA Z KURCZAKA

 

4 szt. DO WYBORU:

KOTLET ZAGŁOBA – SCHAB FASZEROWANY PIECZARKAMI I GOTOWANYM JAJKIEM

CORDON BLUE – FILET FASZEROWANY SEREM I SZYNKĄ Z OGÓRKIEM KISZ

ANASTAZJA – SCHAB I FILET Z SZYNKĄ I SEREM

 

2 por. FILECIKÓW PANIEROWANYCH

2 por. DUFINEK

6 szt. ZIEMNIAKÓW ZAPIEKANYCH Z MASEŁKIEM I SEREM

5 por. KAPUSTY KISZONEJ ZASMAŻANEJ

5 por. SURÓWKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMIDOREM I OGÓRKIEM

SOS CZOSNKOWY

 

 

 

 

DANIA WYDAWANE NA KORYTKACH LUB PATERACH KAUCJA 100-500 ZŁ

Strona główna